altitude 400 2006

Şarabımız Fransa'da oldukça turistik bir noktadan, Bedoin köyünden.

Mont Ventoux dağının eteklerinde, bisiklet ve hiking yapanlar için önemli bir yer.

Şarabımızı hüplettik ve araştırdık.

Toprağına bir bakalım neymiş?
Carpentras ovasından 'Giant of Provence' yamaçlarına 500 metre yüksekliğe doğru çıkarak Vignerons du Mont Ventoux bağlarına varıyoruz.
Yüksekliğe bağlı olarak oluşan mikroklima şarap üretimi için oldukça elverişli bir ortam yaratıyormuş.

Benim içtiğim şarap 400 metre yükseklikteki üzümlerden üretilmiş. Bulunduğu bölgeye 'les Condamines' deniyor.

Şarabımız duyularımıza nasıl hitap ediyor?
Göze : Koyu kırmızı renk.
Burna : Zengin buketler özellikle kiraz, erik ve baharat aromaları.
Ağza : Oldukça etkili bir tadı var, meyve kalıcı, ipeksi bir tanin mevcut.

Nasıl tükettik ya da tüketiriz?
Fırında ya da mangalda pişirilmiş etler, tavuk etleri ve çok tasvip etmesemde diğer kanatlılar. Elbette peynir çeşitleri ile de.

Öneri:
3-5 yıl kadar yatırarak yıllandırarak tüketilebilir.
17/18 ° C de servis edilmeli.

0 yorum:

Google Reader ya da Anasayfanıza ekleyin Bloglines takip XML Add to Technorati Favorites Subscribe in NewsGator Online