Geçen ay Güney Afrika şarabı denedim. Fiyat performans oranı ile favorilerim arasına girdi. Robert's Rock'u inceleyeceğim.
Yıl: 2006
Menşei: Batı Cape
İklim: Akdeniz iklimi - yıllık ortalama yağış miktarı 600 - 700 mm
Toprak: Derin kırmızı
Üretim: Seçilen üzümler fermentasyon sonrası 2 ay boyunca meşe fıçılarında olgunlaştırılıyor daha sonra harmanlanıp iyileştiriliyor ve şişeleniyor.
Karekteristik: Orta gövdeli Cabernet Sauvignon/Merlot karışımı, sulu kiraz aromalı. Dengeli tanin yapısı yumuşak ve kolay içimli bir şarap sunuyor. 2-3 yıl saklanabilir.
Öneriler: Özellikle İtalyan yemekleri ve sebzeye dayalı sağlıklı yemekler ile tüketilmeli.
Kimyasal yapı:
Alkol: 13.85 %
Toplam asidite: 5.68g
Şeker: 2.35
pH : 3.48
Robert's Rock - Cabernet Sauvignon/Merlot 2006
23 Ağustos 2008 Cumartesi | Gönderen Eto zaman: 16:34
Etiketler: güney afrika, kırmızı şarap, şarap
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder