tarapaca - merlot 2006

Şili şarapları serisini Tarapaca'ya ait Merlot ile noktalayacağım. Orta Şili'de yetiştirilen Carménère'lerin aksine Tarapacá bölgesi Şili'nin kuzeyinde yer almakta. Merlot Mart ve Nisan ayında toplanan şaraplardan üretilmekte. Yakut kırmızısı renge sahip olan şarap yoğun ve farklı aromalar içermekte. Kırmızı taze meyve aromaları, hafif baharat tadı ve karabiber ve tarçın, karamel ve tütün ile dengelenmekte. Orta gövdeli ve dengeli tad ağızda hafif bir tad bırakmakta. Kimyasal veriler şu şekilde:



  • Alkol : 13.2°
  • Toplam Asidite : 3.21 gr/lt
  • PH : 3.72


Soslu makarna, beyaz et, yumuşak peynirler ve pizzalar ile birlikte tüketilebilen Merlot'u ben bir klasik olarak Arman hocanın yöntemi ile hazırladığım Somon ile birlikte tükettim. Benim için içimi biraz ağır oldu. Sanırım Şili şarapları içinde Adobe'nin Carménère'i tercihim olarak kalacak.

0 yorum:

Google Reader ya da Anasayfanıza ekleyin Bloglines takip XML Add to Technorati Favorites Subscribe in NewsGator Online