blason de bourgogne - montagny premier cru cuvée 2006


Nedense Fransız şaraplarını es geçiyordum, genellikle seçenecek çok fazla olduğu için. Ama artık denemeye karar verdim, dünya şarapları yerine Fransızları, sonuçta ülkemizde gayet berbat şarapları sırf Fransız isminden dolayı kazıklamakta olan mağazaları düşünerek.

Beyaz şaraptı tercihim. Blason De Bourgogne -Montagny Premier Cru Cuvée Spéciale 2006. Cave de Buxy tarafından üretilen şarap Montagny bölgesinden.

Cote Chalonnaise'ın toprak özellikleri nedeni ile Chardonnay şaraplarında karakteristik elma ve baharat karakteri oluşuyor. Şarabın lezzetli ve taze tadı işte buradan gelmesinden kaynaklanıyor.

Şarabın üreticisi Buxy köyünde 160 üyesi olan bir kooparatif bünyesinde şarap üretimi gerçekleştirmekte. En iyi Fransız Chardonnay şarabı bu bölgeden seçilmiş, IWC 2006'da ise Dünya'nın en iyi Chardonnay'ı seçilmiş.

Üretim Fransa'nın en moderni. Ekolojik dostu üretim sistemi uygulanıyor. Ayrıca 1.5 kilometrelik bir demiryolu tüneli sayesinde şaraplar satış öncesi saklanıyor mağaralarda.



Daha önce Rhône, Bordeaux, Güney Afrika'da üretimler gerçekleştirmiş olan Alain Pierre 1990 yılından beri Buxy'de.

998 hektar alana yayılan bağlarda Montagny, Montagny Premier Cru, ve Burgundy Côte Chalonnaise yetiştiriliyor. Ayrıca Aligoté, Chardonnay and Pinot Noir de yetiştiriliyor. Güney doğu yönünde yeralan bağların rakımı 200-400 metre arasında değişiyor ve bu konum güçlü batı rüzgarlarından ve soğuklardan koruma sağlıyor. Ayrıca yazın da güneş ışıklarından etkilenmelerini önlüyor. 

0 yorum:

Google Reader ya da Anasayfanıza ekleyin Bloglines takip XML Add to Technorati Favorites Subscribe in NewsGator Online